Hétfőn még jönnek a melegrekordok, 38-39 fok is lehet, de zivatarok is tarkíthatják a napot

Megosztás

A hét eleji legforróbb időszakot követően fokozatosan napról napra csökken majd a hőmérséklet és egyre több helyen lehet zivatar. A hét második felében normalizálódik a meleg, nem lesz ekkora forróság, de fázni akkor sem fogunk.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főként az ország északi felén szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, amelyeket akár felhőszakadás is kísérhet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható, de délkeleten egy-egy helyen 39 fok sem kizárt – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedden napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 16, 23, délután 30, 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, akár zivatarrendszer is kialakulhat. A déli, majd északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14, 22, a maximum 29 és 37 fok között várható.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hajnali 14, 22 fokról 28 és 34 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 15, 22, a maximum 26 és 33 fok között várható.

Kapcsolódó cikkek